Новини

Сплата внесків на будинкові лічильники: нюанси

Внески на ремонт, перевірку, діагностику лічильників раніше входили у вартість тарифу, а тепер будуть прописані окремо. Про це у коментарі «Судово-юридичній газеті» повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв.

За його словами, згідно із Законом України №2454-VIII «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», витрати на ремонт, перевірку, встановлення лічильників покриваються внесками, які варто окремо прописувати в платіжці.

«Відбувається розрахування суми і виставляється плата за такі послуги. Раніше їх не було, проте тепер існує закон, і поступово всі державні та комунальні підприємства впроваджують його. Тепер водоканал підійшов до цього, пізніше такі ж внески будуть виставляти тепловики», — відзначив чиновник і підкреслив, що ця загальноукраїнська практика є не здорожчанням послуг, а просто виокремленням тарифу із загальної суми у платіжці.

Відзначимо, раніше у прес-службі Київводоканалу повідомили, що із січня почнуть прописувати у платіжках суму внесків.

«З 2017 року і до вересня 2019 року розроблялась методика нарахування поквартальних внесків на обслуговування, яка б дозволила споживачам бачити ці нарахування окремо і окремо їх сплачувати. З 2017 до 2019 року обслуговування приладів комерційного обліку здійснювалось лише в аварійних ситуаціях. Через це на сьогоднішній день близько чотирьох тисяч вузлів комерційного обліку потребують негайного ремонту та повірки», — сказано в повідомленні.

Leave a Comment