Волинь Новини

На Волині комунальники виправдовуються за гроші, які списали за сніг

У Ковелі комунальне підприємство виправдовується за гроші, які списали за сніг.

Керівник комунального підприємства каже, що «хтось там» не так написав у платіжці про перерахунок з бюджету 132 тисяч гривень, пише Район.Ковель.

На початку засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради, яке відбулося 9 січня, звітував про роботу своїх підлеглих у зимовий період директор комунального підприємства «Добробут» Ігор Михалевич. Секретар ради Віра Федосюк зауважила, мовляв у ЗМІ після Нового року пройшла інформація, що міськрада оплатила «Добробуту» за вивезення снігу.

«Що це були за кошти?» – запитала вона.

Нагадаємо, «Добробут» отримав від управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства 132 751,03 грн. «за послуги з прибирання снігу». Про це свідчать офіційні документи: трансакція від 27 грудня 2019 року та акт виконаних робіт № 500, який підписали посадовці 26 грудня.

Директор підприємства почав розказувати, що це було оплачено не за вивезення снігу, а за цілодобове чергування, яке проводилося комунальниками. За його словами, «Добробут» отримав лист від управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства з вимогою розпочати цілодобове чергування з 30 листопада 2019 року. 16 грудня припинили чергування, а 26 грудня знову було відновлено цілодобове чергування.

«Воно не вивезення снігу. Це просто написав хтось там, скажемо так. А так це є зимове утримання доріг, яке включає цілодобове чергування і от…», – пояснив Ігор Михалевич.

Хто саме «просто написав там» – він не уточнив, як і не пояснив присутнім на виконкомі: чому в платіжці на 132 тисячі гривень нічого не сказано про зимове утримання доріг, натомість чорним по біло написано, що бюджетні гроші перераховуються «за послуги з прибирання снігу». Очевидно, на це запитання директор «Добробуту» відповість уже в іншому місці – в правоохоронних органах.

Leave a Comment