Новини

Тіла убитих собак і котів знайшли на сміттєзвалищі, тварин різали ножем і ховали у мішки

У Сумській області знаходять мішки з тілами мертвих кішок і собак. На тілах тварин виявлені сліди насильницької смерті, зокрема, собаки загинули від ножових поранень.

У Шостці поліція виявила два мішки з тілами собак і кількох мертвих котів. Про це сьогодні повідомила прес-служба поліції Сумської області.
.
Слідчо-оперативна група виїхала на місце події, коли в поліцію надійшла інформація про виявлення на одному зі сміттєвих майданчиків Шостки мішків з мертвими тваринами.
.
У двох з чотирьох знайдених мішків були тіла собак – на кожному з них було по одному ножовому пораненню, що, очевидно, і стало причиною смерті тварин.
.
За даним фактом слідчі вже відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами), в рамках якого призначено низку експертних досліджень і ведуться слідчі дії. Санкція статті передбачає покарання у вигляді шести місяців арешту або трьох років обмеження волі.
.
Ми налагодили комунікацію і зараз співпрацюємо з волонтерами одного з місцевих товариств із захисту тварин. І закликаємо небайдужих громадян повідомляти в поліцію по спецлінії 102 будь-яку інформацію, яка допоможе в розшуку зловмисника, щоб притягти його до відповідальності і не допустити подібного надалі“, – заявив т.в.о. голови Шосткинського відділу поліції Сергій Каверсун.
.
Поліція Шостки також веде слідство ще за кількома фактами виявлення тіл убитих котів – мертві тварини в різних районах міста були знайдені закривавленими, їхні тіла мали явні ознаки насильницької смерті. За цим фактом відкрито ще одне кримінальне провадження, в рамках якого призначені експертні дослідження і ведуться пошуки зловмисників.

Leave a Comment