Волинь Новини

Показали, як триває «таємне будівництво» у «Старому місті»

У Луцьку в історико-культурному заповіднику «Старе місто» триває будівництво на одній із найстаріших вулиць Луцька.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Про «таємне будівництво» на Драгоманова, 3 писалося вже неодноразово, однак у Луцькій міській раді перекидають усе на дирекцію заповідника, а в тих у свою чергу видані дозволи на реконструкцію цегляного будинку.

Спочатку будівельні роботи розпочались без паспорту будівництва, згодом ми писали про те, що на даному будівельному майданчику працівники працюють без відповідного одягу, який передбачений згідно вимог.

Управління з питань праці Луцької міської ради мали б перевірити будівельний майданчики скандального будівництва, однак реакції ніякої. Можливо через те, що дане будівництво пов’язують із причетністю одного із провладних депутатів Луцькради, якого минуло року підозрювали на отримані хабаря, за вирішення земельного питання.

Читайте також: Небезпечно-таємне будівництво в «Старому місті». Кому воно вигідне?

Панельні перекриття які були демонтовані з приміщення були аналогічної форми, як в приміщені «Аптеки музею», що на Драгованова, 11. Очевидно, це одного часу польське перекриття, яке тепер знищено.

Стіни будинку розібрали, цеглу з надписами «Лучанін», яку сто років тому виготовляли у Луцьку, продавали будівельники за 5 грн. От вона, ціна цегли, яка здавалось би має історичну цінність, але… Реакції немає ні від заповідника «Старий Луцьк» ні від відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради.

Читайте також: Таємне будівництво: як у «Старому місті» руйнують історичну забудову (ФОТО)

Маємо, надію, що після публікації, відділ охорони культурної спадщини Луцькради відреагує та перевірить законність проведення будівельних робіт.

            

Leave a Comment