Волинь Новини

8 років у тюрмі та багатотисячні борги: що відомо про підозрюваного у вбивстві двох дівчат волинянина

Уродженець Ковельщини Сергій Ксьондзик, якого підозрюють у вбивстві на київському Подолі двох дівчат, свого часу відбував покарання у місцях позбавлення волі і не повертав багатотисячні позики.

34-річного волинянина, який родом із села Любитів Ковельського району, правоохоронцізатримали вранці 6 січняна залізничному вокзалі Одеси. Тіла вбитих дівчат, 16 та 19 років, знайшли в київській квартирі на балконі у шафі. Їхні трупи були зв’язані скотчем.

Як пише Район.in.ua, Сергій Ксьондзик знаходився під вартою з 17 липня 2008 року, а 22 грудня того ж року був засуджений вироком Старовижівського районного суду до 11 років 6 місяців позбавлення волі. У червні 2016 року його перевели відбувати покарання на дільницю соціальної реабілітації.

У березні 2017 року він виграв судовий позов у молодої сім’ї із села Рокитниця Ковельського району, причому він на той час ще відбував покарання у Городоцькому виправному центрі № 131, що в селі Городок Рівненської області.

Рішенням Ковельського міськрайонного суду йому як спадкоємцю майна свого померлого батька за допомогою представника вдалося повернути житловий будинок з прилеглими до нього надвірними будівлями та земельну ділянку, площею 0,25 га. Суд визнав недійсним договір купівлі-продажу будинку, укладений 30 жовтня 2009 року, та свідоцтво про право власності на нерухоме майно, посвідчені приватним нотаріусом та державним реєстратором.

У січні 2018 року один із мешканців Ковельського району подав до суду на Сергія Ксьондзика, який уже відбував покарання у Полицькій виправній колонії № 76 (с. Іваничі Володимирецького району Рівненської області), щоб він повернув йому борг в розмірі 115 тисяч гривень. Суд задовольнив позовні вимоги: вирішив стягнути з ув’язненого боржника позику, відсотки та судові витрати, загалом – 120 тисяч гривень.

А в грудні 2018 року до суду з позовом на Сергія Ксьондзика звернувся «ПриватБанк» про стягнення заборгованості за кредитним договором. У позові говорилося, що 7 листопада 2016 року Ксьондзик отримав у банку кредит в розмірі 15 тисяч гривень і його борг уже складає 62 233,83 гривні. Ковельський міськрайонний суд повністю задовольнив позов.

Leave a Comment