Важливо Новини

Які зарплати мають українці у Польщі

Робітники з України в Польщі вже не дешева робоча сила. Лише 6% українців готові працювати за мінімальну ставку, і майже кожен десятий заробляє більше 20 злотих на годину (близько 120 гривень) з вирахуванням податків.

Про це повідомляє польська газета Rzeczpospolita.

Будівництво, транспорт і логістика: саме тут працівники з України заробляють найбільше – понад 20 злотих на годину або більше 26,7 злотих (близько 165 грн) без вирахування податків. Про це говорять результати дослідження агентства зайнятості EWL і Центру Східної Європи при Варшавському університеті. Опитування показує, що українцям, зайнятим на будівельних майданчиках, платять найбільше – майже шість з десяти отримують понад 90 гривень за годину (більше 120 грн без вирахування податків), тобто майже 13 відсотків українців у Польщі заробляє більше 120 гривень на годину.

У сфері транспорту і логістики цей показник перевищує 11%, і в цілому кожен четвертий заробляє понад 90 гривень за годину. У промисловому виробництві, яке найчастіше обирають українці, ця група з найбільшим доходом становить близько 16 відсотків.

Серед найбільш важливих змінних, що впливають на розмір заробітної плати працівників з України – час перебування в Польщі.

Польську мову знають близько 80% респондентів опитування. Ніхто із співробітників, які вільно або дуже добре володіють польською мовою, не заробляє мінімальну погодинну ставку, а більше половини отримують понад 120 гривень на годину без вирахування податку.

Leave a Comment