Новини

Кому пощастить отримати субсидії у 2020 році

У Мінсоцполітики детально пояснили українцям, як призначатимуть житлові субсидії домогосподарствам, члени яких зареєстровані за різними адресами.

Житлова субсидія призначається виходячи з кількості зареєстрованих у будинку осіб і розраховується на всіх членів домогосподарства. Про це сказано у Положенні Кабінету міністрів № 848. Тобто, якщо чоловік прописаний у одній квартирі, а дружина в другій, то субсидія розраховується все одно на них двох.

“При призначенні житлової субсидії враховуються також доходи членів сім’ї особи зі складу домогосподарства в разі, коли адреса їх зареєстрованого (фактичного) місця проживання відрізняються від адреси домогосподарства”, –  зазначається у повідомленні.

Разом з тим, соціальні норми житла та соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховують.

Також підкреслюється, що при призначенні субсидії, незалежно від їх місця реєстрації, враховуються доходи подружжя. Однак це не стосується осіб, які старші 60 років або проживають в селищах.

Leave a Comment