Новини

Чи спровокує земельна реформа новий Майдан?

Голосування в парламенті за законопроект про ринок землі 2178-10 та проведення земельної реформи в Україні навряд чи спровокує земельний майдан. Таку думку в інтерв’ю Latifundist.com та AgroPolit.com висловив керуючий директор міжнародної банківської групи Rothschild  у країнах СНД Джованні Сальветті.

«Підстав для цього я не бачу. Люди цього самі не зроблять. Його можуть спровокувати політичні маніпуляції громадською думкою для дестабілізації країни. Тема землі зараз добре підходить для таких маніпуляцій. А завтра можуть бути інші теми», – вважає він.

На його думку, земельна реформа – це не проблема, а можливість для України.

Всі сучасні західні країни її провели. Україна наслідує їхній приклад. Проблема ж не в землі і реформі, а в тому, що є охочі потрапити у владу. Їх завжди предостатньо, а методи для цього різні. Не допустити спекуляцій на земельній темі допоможе правильне регулювання ринку і збереження рівних прозорих правил гри для всього агробізнесу. Капітал обмежувати при купівлі і продажу теж не варто», – вважає Сальветті.

«Крім того він вважає, що всеукраїнський референдум не вирішить проблему з допуском іноземців на ринок купівлі та продажу землі. Земельна реформа – це комплексна реформа. Сьогодні в суспільство закинули багато емоцій, за якими не видно реальних аргументів», — вважає він.

Leave a Comment