Новини

Дощове літо 2020: синоптики шокували річним прогнозом погоди

До середини березня будуть тримаються сильні морози. У квітні холодно і сиро, тільки в кінці місяця стане ясно і тепло. Травень – спекотний і посушливий, в середині понад два тижні без опадів. Але цю засуху компенсують два літніх місяці, які очікуються прохолодними через часті дощі, але не холодними, адже сонце стоїть високо і гріє добре. У серпні картина зміниться – він буде посушливий, спекотний, в середині місяця знову два тижні без дощів“, – розповів синоптик Леонід Горбань.

Також прогнозують, що вересень, на відміну від попередніх років, буде дощовим. В кінці жовтня можливі заморозки, а в другій половині листопада – морози. На початку жовтня, після невеликих дощів, прогнозують 10 днів не спекотних, але сухих і з приємною погодою. Грудень – холодний, з дощами і снігом, але морози невеликі.

Загалом, в 2020 році українцям слід очікувати холодну і сніжну зиму, пізню весну, “літній” травень і прохолодне, дощове літо. Серпень “відпрацює” попередні місяці своєю спекою, а осінь порадує “бабиним літом” на початку жовтня.

Leave a Comment