Новини

29 українців загинули у пожежах в перші дні нового року

Прес-служба ДСНС України повідомляє: основна причина пожеж – власна недбалість громадян, а також свідоме нехтування протипожежними нормами.

Уже 29 громадян загинули при пожежах протягом 1 та 2 січня 2020 року. Ще одинадцять українців отримали травми різного ступеня тяжкості. При тому, що і кількість пожеж в житловому секторі цього дня зросла – 232 випадки зафіксували пожежники ДСНС“, – йдеться в повідомленні.

Так, через порушення правил експлуатації пічного опалення в Малиновському районі Одеси під час пожежі в двоповерховому житловому будинку загинула людина.

У Чернігівській області, внаслідок браку конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів, в приватному одноповерховому житловому будинку виникла пожежа, яка також забрала життя людини.

Порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення стало також причиною трагедії і в місті Гребінка Полтавської області.

Ще п’ятеро громадян загинули в результаті необережності при курінні в Чернівецькій, Київській, Кіровоградській, Одеській і Хмельницькій областях.

Також вже ввечері 2 січня в Запорізькій області в лікарні померли двоє дітей 2015 і 2018 народження, які отримали отруєння продуктами горіння під час пожежі в квартирі чотириповерхового будинку в місті Токмак, в реанімаційне відділення у важкому стані госпіталізована їхня мати.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment