Важливо Волинь Новини

У луцькому музеї показали «зимові» ікони. ФОТО

У Музеї волинської ікони організували вставку  «Про що розповідають ікони зимових свят».

Виставку відкрили в останні дні 2019 року. Зацікавлені іконописом волиняни і лучани зокрема матимуть змогу побачити ці роботи протягом новорічно-різдвяних свят.

Загалом до уваги відвідувачів виставили 12 ікон, на яких зображені події зимових свят та святі, пам’ять яких вшановують взимку. Зокрема, це ікони святих: Варвари, Катерини, Миколая, Василія Великого, ікона «Різдво Христове». Всі ікони були знайдені в храмах на території Волинської області, а нині знаходяться у фондах музею.

Як розповіли працівники, у сховищах музею є ще багато таких «зимових» ікон, проте, для того, щоб показати їх всі – не вистачає місця. Тому, вибрали тільки 12 ікон. Саме такі виставки дають змогу розширити уявлення відвідувачів музею про іконописне багатство Волині.

Виставлені ікони мають досить поважний вік. Так, ікона святого Миколая, яку знайшли у храмі села Городині Рожищенського району, датується 1736 роком, ікона «Різдво Христове», яка перебувала в храмі села Усичі Луцького району написана теж у XVІII столітті.

  

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment