Вчені називають похмілля “метаболічною бурею”. Це результат високого рівня етанолу в крові та супроводжуючого його зневоднення. А також прямих токсичних ефектів розпаду алкоголю в організмі на ацетальдегід.
Тому варто подбати, щоб організм отримав достатню кількість рідини. Полегшити симптоми похмілля допоможуть деякі продукти і напої. Наприклад, вживання яєць. Цистеїн, яких у них міститься, допомагає вивести ацетилдегід з організму.
Варто прийняти вітамін B1, який може допомогти запобігти накопиченню глутарату, речовини, пов’язаної з частиною головного болю від похмілля. Каву пити не варто – її сечогінний ефект може погіршити зневоднення, викликане самим алкоголем.
Також, одним із кращих засобів при похміллі є спаржа лікарська (звичайна спаржа). Вчені виявили, що амінокислоти і мінеральні елементи, які містяться в молодій спаржі, посилюють клітинний метаболізм та знижують окислювальний стрес, якому піддається печінка в результаті надмірного захоплення спиртним.
Спаржа може лише полегшити симптоми похмілля, але не позбавити від нього повністю. Вчені дослідили, що екстракт листя спаржі є більш ефективним у боротьбі з похміллям, ніж молоді пагони, які традиційно вживають у їжу.
Також хороший засіб від похмільного синдрому – газований сік лайма і лимона. Цей напій, як пояснили експерти, найкраще стимулює вироблення ферментів, що розщеплюють ацетальдегід – токсичну хімічну сполуку, яка накопичується в організмі і викликає біль та нудоту.
Вважається, що важче похмілля переносять жінки. При цьому ймовірність похмілля зростає, якщо пити алкоголь швидкими темпами.
Читайте наші новини у мережі Facebook