Новини

Ціни на їжу в Україні стали стабільними: експерт назвав причину

У показниках інфляції в Україні основна роль тепер належить не продуктам харчування, а комунальним послугам.

Про це в коментарі сайту “Сегодня” розповів економічний експерт Олексій Дорошенко.

“Ціни на продукти харчування стабілізуються. Ми бачили протягом декількох місяців в цьому році дефляцію, в тому числі в листопаді. Не було й особливих стрибків цін на продукти харчування, за винятком овочів борщового набору. Інфляція в цьому році складе менше ніж 7%. Причому якщо до 2018 року основну роль у показнику інфляції відігравали продукти харчування, то зараз на перший план вийшли комунальні послуги, а продукти, фактично, вже не відіграють такої значної ролі, за винятком, знову ж таки, овочів борщового набору. Наприклад, товари м’ясної групи в 2019 році зросли в середньому всього на 3%, а це практично ніщо. Таким чином, вже можна говорити про те, що ми досягли стабільності цін”, – говорить Дорошенко.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment