Важливо Волинь Новини

Як відомі волиняни готуються до Нового року

Новий рік –  казкове свято, якого чекають діти та дорослі, аби зустріти його в колі близьких, підвести підсумки зробленого, прикрасити будинок та приготувати смачну святкову вечерю. Майже в кожної родини є новорічні традиції, яких притримуються з року в рік, але є й такі сім’ї, які кожне свято організовують відмінним від попереднього. Журналісти видання Волинь infa дізналися як готуються зустрічати Рік щура відомі волиняни.

Ірина Вахович, яка у році, що минає, стала головою Волинської обласної ради показала свою живу ялинку, яку після свят разом із родиною збирається повернути в її природнє середовище.

Цьогоріч наша ялинка в горщику, щоб потім висадити. Новий рік зустрічаю вдома з друзями, біля святкового столу та каміна. Будемо грати ігри та веселитись.

Волинська письменниця та телеведуча Лєна Шторм розповідає – не має часу для спокою, адже у переддень Нового року веде передсвятковий прямий ефір свого авторського проекту “Красиве та корисне” на ГІТ. А взагалі Новий рік для дівчини – це свято певних підсумків, аналізу досягнутого та побудови нових планів.

Як і у кожної ділової та гіперактивної в професійному сенсі людини, Новий рік – це ще й трохи дедлайн. Тому підготовка до свята, окрім традиційного генерального прибирання й прикрашання ялинки, є певним звітом самої перед собою про зроблене. А в цьому році мені є чому радіти, хоч він і був надважким в усіх сенсах. Крім того, у переддень Нового року веду передсвятковий прямий ефір свого авторського проекту, тож «спокій нам лише сниться».
Святкувати новорічну ніч планую з родиною. У котрийсь із перших днів Нового року буде добре зайти до храму, подякувати Богу за прожитий рік та попросити благословення, щоб прийдешній став вдалим. Ну і, звичайно, планую багато приємних зустрічей з друзями, адже перші дні року – найбільш сприятливий для цього період. Кажуть, Новий рік – свято родинне. Але водночас ще кажуть, що добрі друзі – добровільно обрані родичі. З огляду на те, що товаришую здебільшого з такими самими непосидючими трудоголіками, святкова пора, коли ділова сфера функціонує у лайтовому режимі, є оптимальним часом всіх побачити. А далі – до нових планів і звершень!

Народний депутат України з Волині Вячеслав Рубльов новорічну ніч планує провести в горах разом із сім’єю.

Для нас головний атрибут Нового року – святкова ялинка, яку ми прикрашаємо усією сім’єю. Обов’язково – подарунки для дітей та затишна атмосфера вдома, яку вміло створює дружина.
Новий 2020 рік цього року ми будемо зустрічати не вдома – я обіцяв старшому сину показати Карпати, то ж ми їдемо в гори.

Відома луцька майстриня і “мама” надзвичайно милих “ляль” та інших іграшок ручної роботи Іванка Морем тішиться – нарешті зробила подарунок на свято і собі та зймаструвала для себе мишку.

Цього разу у нас штучна маленька ялинка, а під нею – символ наступного року, (нарешті я і собі виготовила іграшку). Щодо підготовки, то я ретельно готувала подарунки близьким. Святкую вдома, бо дуже хочеться просто затишного вечора з фільмами і мандаринами.

Учасник популярного луцького гурту “MOTANKA”, який грає в жанрі “містичний метал”, Анатолій Жалнін розповідає – святкувати з дружиною зі столиці приїхали у рідне місто. Адже Новий рік – це свято, яке дозволяє провести вільний час із близькими та кожному приділити увагу.

Світлина від Veronika Grass.

Приїхав з дружиною Веронікою та з нашою собачкою Оливкою з Києва у рідний Луцьк на новорічні свята, планували святкувати у колі друзів, як кожного року, але вийшло, що будемо святкувати вперше у двох так як друзям не вийшло, у кожного свої плани.
Щодня ходимо з MOTANKA на репетиції та з новорічним настроєм придумуємо нові пісні.
Вчора ходили з Веронікою на ковзанку, провідували моїх батьків. Щодня дивимось святкові фільми, гуляємо біля річки Стир з песиком. На свято зробимо класичні страви, як в дитинстві – салат олів’є (вегетаріанський), картоплю, оселедець “Під шубою”, святкове шампанське та шоколадні цукерки.

Брат Анатолія та соліст гурту “MOTANKA” Віктор Жалнін теж святкуватиме вдома із зірковою дружиною Світланою Рижук.

Це буде сімейне свято із коханою дружиною! Ми вперше святкуємо вдвох. Ми зробили красу вдома, Світланка вибрала прекрасні, кольорові фіранки, ми поставили ялиночки, різноманітні гірлянди, пінгвінчики, подаруночки, мандаринки, цукерки, тому навіть не хочеться кудись йти. Запечемо форель та звісно олів’є та картопельку зробимо.

А от радник Луцького міського голови Ігор Поліщук готується до свята “в останній момент”, адже на звичні новорічні справи через завантажений робочий графік просто не вистачило часу.

 Ялинку саме починаю прикрашати, бо раніше просто не було часу. Найголовніше для мене у підготовці й святкуванні Нового року – це зустрічі й проведення часу з рідними й близькими мені людьми. А серед іншого, звичайно, особлива святкова музика, кіно та святкова атмосфера в місті.

Відомий луцький адвокат Назарій Щербяк про своє свято з родиною розповідає дуже скромно.

Світлина від Щербяк Инної.

Ми будемо з дружиною та сином святкувати в сімейному колі перед телевізором… А після цього в першій годині нового року до нас прийдуть друзі і буде вечірка!

Луцька хореографка Олена Балабаш, яка щоразу дивує та захоплює місцеві таблоїди новими образами та красивими світлинами, на перше місце у своєму житті завжди ставить родину. І хоч перед святами вона – незмінна ведуча та снігуронька на дитячих ранках, та у Новорічну ніч її час належить лише сім’ї.

Новий рік для мене виключно сімейне свято! Хоча цьогоріч сини святкують у своїх компаніях, а ми з чоловіком залишимося удвох. Будемо насодождуватися домашнім затишком, їсти смаколики, мріяти… І просто радіти життю!

Сімейним традиціям не зраджує і головний редактор інформаційного агенства Волинські Новини Іван Савич. Хлопець розповідає – щороку святкує у колі родини, адже має вдома певні обов’язки, які треба виконати перед новорічною вечерею.

В нашій сім’ї якось так завжди розподілялися обов’язки стосовно святкування, що жіноча частина – відповідальна за приготування новорічного столу, а чоловіки займаються забезпеченням всього необхідного для приготуваннь і святковий декор. Тобто до моїх обов’язків 31-го грудня входить: вибрати ялинку, принести, встановити її, прикрасити і зробити порядок і домі. А коли залишається вільний час – допомагаю на кухні і з організацією всього свята.

Луцький шоумен та співак Сергій Скулинець у новорічну ніч та на Різдво працює на повну. Каже – така робота йому тільки в радість.

Колись була мрія з такими артистами разом працювати! Тепер одна з мрій здійснилась! Сьогодні працюємо новорічну ніч у Яремче.

А депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук новий рік вирішив зустріти за сімейним столом.

Святкуємо біля каміна. Накриваємо стіл, запалюємо камін, вмикаємо гірлянду на ялинці, ставимо свічки навколо каміна, виключаємо світло. Романтична новорічна ніч!

Редакція видання Волинь infa щиро вітає усіх своїх читачів з Новим роком та бажає миру, спокою, злагоди та здоров’я кожному! Нехай усі мрії здіснюються!

1 коментар

Leave a Comment