Новини

Долар знову подешевшає після новорічних свят

Гривня знову почне міцнішати, якщо не буде негативного інформаційного підживлення. А після новорічних свят долар може знову подешевшати.

.

Гривня йде на новорічні фінансові канікули на позначці 23,68 гривні за долар. Різка зміна тренду тривалого зміцнення гривні на її стрімке ослаблення пов’язана з нестандартним робочим тижнем, що завершує фінансовий рік, та зі стартом різдвяних канікул в Європі і США“, – пояснює банкір Олег Курінний.

За його словами, на ослаблення долара наприкінці 2019-го вплинув рекордний денний викуп валюти Нацбанком в обсязі $700 млн.

Готівковий ринок різко підвищив котирування долара і збільшив спред, що в поєднанні з періодом відшкодувань ПДВ і фіналізацією учасниками ринку річних фінансових розрахунків мало ефект пружини, що розтиснулася. Долар пішов угору. Це підігріває також спекулятивна активність“, – сказав Курінний.

Банкір Михайло Ребрик ослаблення гривні називає ситуативним.

Девальвація проходить на малих обсягах, що в деякій мірі говорить про нестійкий, а іноді про спекулятивний характер такого руху. Виходячи з характеру руху, характеру угод на міжбанку, якими забезпечено зростання, і того факту, що котирування на готівковому ринку випереджають міжбанк, поточне ослаблення гривні ситуативне“, – сказав він.

За його словами, гривня знову почне міцнішати, якщо не буде негативного інформаційного підживлення. З початком “нового сезону” розміщень ОВДП і повернення на ринок нерезидентів велика ймовірність відновлення ревальваційного тренду.

.

Читайте наші новини у мережі Facebook  

Leave a Comment