Волинь Новини

У Ковелі побував голова Волинської ОДА та привітав колектив місцевих медиків з успішно проведеними трансплантаціями

Сьогодні голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко зі своїми помічниками та начальником управління охорони здоров’я Ігорем Ващенюком приїхали привітати колектив Ковельського МТМО з успішним проведенням операцій з трансплантації серця та нирки. Повідомляють на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Їх зустріли міський голова Олег Кіндер, його заступник Ігор Прокопів та головний лікар МТМО Олег Самчук.

– Я вчора був приємно вражений тим, що здійснили ковельські лікарі. Вся Україна дізналася, які надзвичайні спеціалісти працюють тут, – зауважив голова ОДА.

Олег Самчук провів екскурсію закладом та показав ряд відділень. Зокрема, гості побували в операційних, де проводились хірургічні втручання.

Також зайшли у відділення реанімації, де проходить подальшу реабілітацію пацієнтка з пересадженою ниркою, яка є мешканкою Ковельщини. Жінка розповіла, що уже впродовж шести років перебувала на гемодіалізі і три рази на тиждень змушена була проходити цю процедуру. Тепер її якість життя значно покращиться.

Юрій Погуляйко побажав їй швидкого одужання та подякував лікарям за їх професіоналізм.


Варто сказати, що цю операцію провели саме ковельські медики, у складі команди працював і головний лікар Олег Самчук. За його словами, за два роки це вперше в Україні орган взяли у людини, яка загинула, а не в близького родича, як це практикується останнім часом в нашій країні. І тоді піддається ризику одразу дві людини.

Чоловіка, який отримав нове серце, уже відправили в Інститут серця МОЗ, де за ним будуть спостерігати спеціалісти.

Також головний лікар розповів, яке обладнання їм вдалось отримати впродовж останніх років. Йдеться про ангіограф, сучасні апарати МРТ та КТ. Це дозволяє проводити необхідне обстеження та робити надскладні операції та наближати нашу медицину до європейських стандартів.

Під час зустрічі також велась мова про тепломодернізацію приміщень, які знаходяться на території лікарні. Юрій Погуляйко пообіцяв фінансову підтримку для реалізації цього проєкту.

У свою чергу Олег Кіндер зазначив, що місто спрямовує значні ресурси для МТМО на проведення ремонтних робіт, придбання обладнання, благоустрій територій. Тому виділення коштів буде доречним, адже у Ковелі створено Госпітальний округ і тут тепер лікують пацієнтів із кількох районів Волині.

– Коли у людей горять очі і вони прагнуть працювати, досягати успіхів, тоді хочеться їм допомагати. Саме таких я зустрів у Ковельському МТМО. Тут багато зроблено і неодмінно ця лікарня має змінити ще й свій фасад. Найближчим часом всі ці питання ми узгодимо з міським головою, – зазначив голова ОДА.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment