Важливо Волинь Новини

«Хай не буде вам потім соромно дивитись в очі людям», – підприємці Центрального ринку до депутатів

Підприємці Центрального ринку міста Луцька звернулися до депутатів і просять не закривати ринок.

Текст звернення подаємо без змін:

В.о. міського голови
Пустовіту Г.О.
Заступникам міського голови
Депутатам Луцької міської ради

Публічне звернення
Ми, підприємці Центрального ринку, Лучани, звертаємось до Вас з надією, що ви нас почуєте.
Просимо Вас посприяти та дати можливість вдихнути життя у «Центральний ринок» нашого міста. Для цього не потрібно багато, всього лише дати можливість провести реконструкцію ринку до Європейського вигляду та надати територію у довгострокову оренду.
Ми, підприємці, платники податків та роботодавці хочемо розвитку та процвітання нашого міста, бачимо «Центральний ринок» гармонійним доповненням та єдиним цілим з історико-культурним заповідником «Старе місто». Українська та світова практика показує, що роздрібні ринки мають право на життя. Київ, Одеса, Харків, Чернівці, Люблін, Варшава, Барселона – це міста у центральній або історичній частині яких працюють ринки та є місцями туристичних маршрутів.
Правильно продумане завдання, для конкурсу на найкращий проект по благоустрою території старого міста, довкола Замку, неможливе без врахування думки Лучан та господарюючих суб’єктів на даній території. Для кращої та чіткішої постановки завдання варто розділити благоустрій на території Центрального ринку та у Старому місті. У такому випадку зникає багато незручних запитань. А по завершенню конкурсу і визначенні найкращого проекту, який враховує усі побажання, господарюючі суб’єкти швидше погодяться на реконструкцію і погодяться на тимчасове переміщення. Не варто робити не продумані кроки.
Реконструйований ринок приведе більше туристів у місто, оскільки на території ринку можна буде проводити величезну кількість заходів та атракцій, які доповнюватимуть програми заходів у Старому місті. А підприємці будуть надавати фінансову допомогу та наповнювати призові фонди. Спільні дії збільшать туристичну привабливість міста.
Відсутність злагоджених дій та тиск на підприємців призведе лише до втрат у бюджеті. Підприємці закриватимуть свою діяльність і шукатимуть кращої долі за кордоном, на заробітках. А це суперечить програмі Президента по поверненню людей з закордону, створенню нових робочих місць з достойною заробітною платою, підтримкою і розвитком малого та середнього бізнесу.
Тому, шановні депутати, закликаємо вас не бути маріонетками і пам’ятати, що за українською традицією, періодично, люди обирають собі нових депутатів. І хай не буде вам потім соромно дивитись в очі людям, на вулиці, у магазинах, на ринках за ваші сьогоднішні дії.
Люди просять Вас посприяти проведенню реконструкції центрального ринку, надати територію у довготривалу оренду, повернути зупинки по вул. Глушець на їх місця та припинити чинити адміністративний тиск на підприємців.

З повагою підприємці Центрального ринку.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment