Важливо Волинь Новини

Луцькі депутати звернулися до Зеленського щодо вбивства патріота Артема Мірошниченка

Депутати Луцької міської ради звернулися до Президента України Володимира Зеленського, парламенту, Кабінету Міністрів України, СБУ, Генеральної прокуратури України та МВС з приводу вбивства українського патріота Артема Мирошниченка.

Про це стало відомо під час пленарного засідання Луцької міської ради. Пропозицію депутатської фракції Луцької міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Луцькій міській раді озвучив Микола Федік.

Звернення надішлють Президентові України, Голові Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Службі безпеки України, Генеральній прокуратурі України, Міністерству внутрішніх справ України. Після того, як депутати внесли незначні правки до тексту, вони 27 голосами «За» підтримали таке рішення.

Текст звернення подаємо без змін: «В ніч на 30 листопада 2019 року у місті Бахмут на Донеччині відбувся напад та звіряче побиття громадського активіста, волонтера, націоналіста Артема Мирошниченка. Двоє підлітків-спортсменів у Бахмуті жорстоко побили українця Артема Мирошниченка за попередньою інформацією за те, що він спілкувався українською мовою. Нанесені нападниками травми виявилися несумісними з життям.

Після тижневої боротьби за життя український патріот помер у лікарні. Підставою для вбивства за попередньою інформацією стала відповідь Артема українською мовою на звернення двох юнаків. Зловмисників знайшли. Один – зареєстрований на окупованій території, раніше уже відбував покарання за злочин, сьогодні під вартою. Інший, студент педагогічного коледжу, утримувався в ізоляторі протягом 3 днів, але, незважаючи на важкість злочину та клопотання прокуратури, його відпустили під домашній арешт. Свою антиукраїнську позицію та зневагу до мови підозрюваний проявив навіть у залі суду, зухвало знущаючись над судом вимагав перекладача з української на російську.

Зважаючи на те, що спілкування в Україні українською мовою обертається смертельною небезпекою, звертаємось до Президента України Володимира Зеленського взяти під особистий контроль справу щодо вбивства Артема Мирошниченка та вимагаємо: – кваліфікувати вбивство Артема Мирошниченка як вбивство на ґрунті мовної та національної ворожнечі; – забезпечити якнайшвидше розслідування даного злочину, забезпечити реальний захист свідків у цій справі; – провести перевірку виконання програм патріотичного виховання в закладах освіти. Переконані, що уникнути справедливого покарання україноненависникам не вдасться»

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment