Важливо Волинь Новини

Волинські скаути передали Вифлеємський вогонь депутатам Луцькради

Члени скаутської організації «Пласт» передали Вифлеємський вогонь миру депутатам Луцької міської ради. Традиційне урочисте передання відбулося у вівторок, 24 грудня, перед початком сесійного засідання Луцької міської ради.

«Склалася добра традиція, що на останню сесію в році приходять пластуни, щоб вручити Вифлеємський вогонь. Тому не будемо порушувати традицію і сьогодні», – сказав секретар Луцькради григорій Пустовіт.

«Це хороша традиція всіх пластунів передавати Вифлеємський вогонь. Хай цей вогонь дає вам наснагу працювати у наступному році», – сказав один із представників «Пласту». Скаути привітали всіх піснею Вифлеємського Вогню Миру і передали присутнім у залі свічки з вогнем. Григорій Пустовіт подякував пластунам та вручив їм солодкі подарунки.

Як відомо, днями юні скаути отримали вогонь миру від польських карцерів і передають його представникам багатьох установ. Традиція передачі вогню перед Різдвяними святами сягає 1986 року. Спочатку вогонь у Вифлеємі беруть австрійські скаути, які передають естафету далі. Так Вифлеємський вогонь миру, незважаючи на кордони, мандрує різними країнами, єднаючи усіх християн напередодні

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment