Важливо Волинь Новини

Зграї собак на вулиці Потебні: чи справді “Ласка” не приїжджає на виклики?

Іноді вулицями Луцька можна зустріти зграї безпритульних псів: часто тварини нікого не чіпають, проте бувають випадки, коли вони проявляють агресію. Та навіть якщо собакам абсолютно бадуже на людей, ті все-одно б’ють на сполох, бо ж хвилюються за безпеку свою та власних дітей. Воно й не дивно, адже передбачити поведінку вуличних тварин дуже складно.

В мережі Facebook користувачка Diana Svist Borbenchuk поскаржилась на зграю безпритульних псів, яка нібито, блукає Луцьком на вулиці Потебні. Жінка пише, що собаки проявляли агресію, а КП “Ласка” не реагує на звернення і нічого не робить із собаками, які налякали її та маленьку дитину.

Зауважимо, що впродовж грудня від мешканців вулиці Потебні було зареєстроване лише 1 звернення, про це розповіла у коментарі виданню Волинь infa тимчасова очільниця КП “Ласка” Оксана Богданюк. Лучанин звернувся до КП з приводу збитої на дорозі кішки. Ні про яких агресивних собак підприємству не повідомляли і, як зауважила Оксана Богданюк, працівники “Ласки” не зобов’язані моніторити соц.мережі і шукати хто і на що скаржиться, адже для прийому звернень є офіційні номери телефону.

Після нашого дзвінка в.о. директора КП “Ласка” таки знайшла допис і в ході діалогу між його авторкою та Оксаною Богданюк з’ясувалося, що Diana Svist Borbenchuk зателефонувала 1 раз на підприємство, згодом написала у меседжер на неактивну сторінку КП і тоді вже опублікувала допис у групі “Теревені про Луцьк”.

Оксана Богданюк зауважила, що для будь-яких звернень існують офіційні номери телефону підприємства та єдина активна сторінка у мережі Facebook.

Також для всіх лучан, які хочуть “позбутися” бродячих собак на вулицях, Оксана Богданюк наголосила:

КП Ласка працює згідно програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами. Відловлені тварини вакцинуються, стерилізуються, чіпуються кліпсуються та відпускаються на місце відлову. Ресурсу для утримання всіх безпритульних тварин м. Луцька КП Ласка не має.

Комунальне підприємство забрати може лише агресивних собак, які вкусили людину і це було зафіксовано медиками.

Окрім того, наголошуємо, що міські собаки є важливою частиною екосистеми міста. Адже чотирилапі безхатьки не допускають поширення сказу тим, що проганяють від Луцька приміських несоціалізованих псів, а також диких звірів, вужів та інших мешканців лісів, які межують з обласним центром Волині.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment