Новини

Більше 500 мільйонів гривень на створення архіву: як відбуватиметься декомунізація в Україні

Сьогодні новий голова Інституту національної пам’яті Антон Дробович провів свою першу прес-конференцію, на якій розповів про напрямки, за якими триватиме декомунізація.
.
Антон Дробович назвав три основні шляхи декомунізації. Перший, за його словами, “буде стосуватися змін назв, пов’язаних із комуністичним режимом, у публічному просторі”. Тобто влада продовжить перейменування.
.
Другий крок – робота з архівами. “Величезна частина роботи з декомунізації стосуватиметься архівів репресивних органів, які теж у нас у пріоритеті. Наступного року на створення архіву закладено трохи більше 50 мільйонів. У цілому орієнтовна вартість створення цього архіву 550 мільйонів. Вже виділено приміщення площею близько 10 тисяч кв. метрів, але потім воно буде розширено до 19 тис. кв. метрів. Це буде найбільший відкритий архів репресивних органів у Європі”, – пообіцяв новий глава УІНП.
.
Третій напрям – робота у сфері освіти.
“Ми посилимо роботу з установами освіти – це університети і школи. Ми посилимо співпрацю з Міносвіти. Зі свого боку, продовжимо роботу зі створення методичних матеріалів і засобів наочності – інфографіка, відеоконтент”, – заявив Дробович. Він також зазначив, що кошти наочності чітко розкажуть про необхідність і логіку декомунізації.

.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment