Важливо Волинь Новини

Живодери у Ковелі труять котів та собак

Жителі міста Ковель скаржаться на те, що невідомі почали труїти безпритульних тварин на вулиці В. Кияна.

“Увага! Увага! На вул. В. Кияна (Ватутіна) в районі ДОСу труять котів та собак. Якщо ваші улюбленці на самовигулі або ви мешкаєте у часному секторі – будьте обачними!!! Якась недоістота у людський подобі отруює тварин”

Також у дописі йдеться, що днями отруїли і домашнього кота, який був на самовигулі.

“Кіт був під наглядом, вийшов по своїм справам, а принесли з вулиці парплізованого. У сусідів кішка нічого не їсть (молоденька) – отруєння… І це лише за останні 3 дні… Раніше теж все повторювалось…”

Тому Ковельчани попереджають: будьте обачними і не залишайте тварин без нагляду.

Нагадаємо, що згідно статті 89. “Жорстоке поводження з тваринами, інші порушення правил поводження з тваринами” карається законом.

Жорстоке поводження з тваринами – знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, завдання побоїв або вчинення інших протиправних насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення сільськогосподарських та домашніх тварин напризволяще, а також порушення правил поводження з тваринами, передбачених Законом України “Про захист тварин від жорстокого поводження”, – тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Ті самі дії, вчинені стосовно двох і більше тварин, або групою осіб, або особою, яку протягом року піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, –

тягнуть за собою накладання штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment