Важливо Волинь Новини

У Музеї Корсаків розпочалася виставка «LYSISTRATA»

20 грудня музей Сучасного  українського мистецтва Корсаків зустрів членкиню Національної спілки художників України Ніну Мурашкіну з презентацією  нової виставки,яка має назву «LYSISTRATA». Ніна Мурашкіна родом з Донецька та нині живе та працює у Києві та Барселоні.

Чимало поціновувачів сучасного мистецтва відвідали захід, зокрема керуючий партнер  музею  Леся Корсак. На виставці були представлені сучасні витвори мистецтва з елементами кітчу. Авторка наголошує, що «LYSISTRATA» -це втілення сексу, смерті, гумору у призмі краси жінки.  Ніна Мурашкіна  зазначила, що на створення робіт її надихнув відомий італійський режисер і сценарист Федеріко Фелліні, який у своїх роботах відображає  ерос,гумор і танатос.

Ніна Мурашкіна також працює у сфері перформанс, та є куратором різноманітних мистецьких проектів.

« З рисунку починається задум, реалізація» – зазначає майстриня.  Виставка «LYSISTRATA» втілює та водночас порушує актуальні проблеми сьогодення, зокрема вульгарщину медіа ринку, сучасного телебачення, реклами, тощо.  Я – як митець хотіла зробити певну критику на подібні речі, оскільки мене турбує одвічне питання: «Куди ми йдемо?».

Окрім цього на заході була представлена інсталяція напівоголеного тіла, яка мала назву « I’m to shy» що в переладі з англійської означає « Я соромлюсь». Ідея та реалізація  роботи були створені спільно з чоловіком Ніни Мурашкіної – іспанських митцем  Чав’єром Ескалою.

«Я не політичний автор, мені цікава політика інтимних відносин.  Потрібно любити і нести мир у свою постіль, свій внутрішній світ». Мої праці – це внутрішні переживання кожної жінки».

Окрім того, до Луцька разом з художницею завітала колега фотографиня Валерія, праці якої стилістично близькі. Саме Валерія зробила світлину, яка стала візиткою для офіційної афіші Ніни Мурашкіної.

Ніна Мурашкіна родом з Донецька, навчалася у Харкові, тому переважно усе своє свідоме життя розмовляє російською, але спеціально для презентації  «LYSISTRATA» вивчила українську рідну мову, оскільки на її думку  переклад не може донести ані думку, ані смислове навантаження.

Виставку  «LYSISTRATA» побачили вже у таких містах України як: Харків, Київ, Хмельницький,тощо. Також була презентація «LYSISTRATA» і у Іспанії.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment