Новини

Кабмін планує скоротити штат місцевих державних адміністрацій, — Дмитро Дубілет

Міністр розказав, як і навіщо будуть скорочувати штати місцевих державних адміністрацій.

Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування заслухав Міністра Кабінету міністрів Дмитра Дубілета, який розповів про наміри уряду скоротити в 2020 році значну кількість працівників місцевих державних адміністрацій

За словами міністра, буде скорочено 18 тисяч посад в РДА, які обіймають близько 13 тисяч чоловік. Минулого місяця вже вирішили надати обласним державним адміністраціям рекомендації щодо скорочення працівників.

Первісно Кабмін мав наміри скоротити працівників усіх РДА на 50 відсотків, але після проведення функціонального аналізу вирішив, що достатньо буде скоротити 34 відсотки.

Причиною скорочення міністр назвав створення об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Наслідком створення ОТГ стало дублювання певних функцій у регіонах. При цьому самі ОТГ по країні створюється нерівномірно. Крім того, виявилося, що в РДА існує багато департаментів, які фактично втратили свою актуальність.

Ті працівники, які підпадуть під скорочення, мають можливість перейти до ОТГ без конкурсу. Як запевнив очільник відомства, це питання вже опрацьоване з профспілками. Наразі питання про перекваліфікацію вивільнених працівників вирішується з Державною службою зайнятості.

Водночас Дмитро Дубілет визнав, що держава не знає, скільки у країні державних службовців, і тим більше не має можливості напряму комунікувати з ними.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment