Волинь Новини

Підприємці Центрального ринку презентували владі свій проект реконструкції

Вчора, під час сесії Луцької міської ради підприємці Центрального ринку презентували владі свій проект його реконструкції. Про це йдеться на офіційній сторінці Центрального ринку у мережі Facebook.

Ще у 2008 році Волинською облспоживспілкою було розроблено та подано на затвердження проект реконструкції території Центрального ринку. Проект було розроблено із врахуванням усіх містобудівних норм, норм пожежної безпеки, та як єдиний ансамбль з історико-культурним заповідником «Старий Луцьк».

Варто зазначити, що проект розроблявся з тодішнім директором заповідника Тарасом Рабаном. Він був погоджений у всіх необхідних інстанціях, але не вийшов за межs кабінетів  Луцької міської ради. Чому? Це запитання залишилось на совісті керівників міста того часу.

“Нова влада  не воліла повертатись до питання реконструкції ринку, а лише ставила палки у колеса діяльності Волинської облспоживспілки та підприємцям Центрального ринку. Варто лише прослідкувати, як надавалась чи то вибивалась оренда на землю під ринком:
– з 2005 по 2009 рр. оренда надавалась лише на рік з наступним щорічним переоформленням;
– з 2009 по 2013 рр. оренда надана на 4 роки, проведена реконструкція центральних рядів, покладено бруківку, накрито дахом торгові ряди, прокладена каналізація. Припинено роботи по реконструкції після скарги керівника ГО Бізнес- Волинь;
– далі оренда надавалась на один -два роки, та й через суди 2013-2015; 2015-2017; 2018;2018- по сьогодні. Увесь час роблять закиди про відсутність реконструкції. Але як можна планувати інвестування коштів, чималих коштів, якщо оренда землі надано на короткий термін. З економічної точки зору капітальні вкладення можна здійснювати лише коли маєш довгострокову оренду, як мінімум на 15-20 років. Тому закиди про відсутність глобальної реконструкції є нічим іншим як звичайним піаром або нерозумінням принципів економіки”, – йдеться у дописі.

Проектом передбачалось провести глобальну реконструкцію Центрального ринку під старовинний район з автентичними будівлями, торговельними закладами, зеленою зоною, територією для відпочинку, прогулянковими вуличками, однак це залишилось поза увагою Луцької міської ради.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment