Новини

Нардепи посеред ночі влаштували бійку в Раді через ринок землі. ВІДЕО

Народні депутати від партій «Батьківщина» і ОПЗЖ заблокували роботу аграрного комітету Верховної Ради.

Вони почали кричати «Ганьба», стукати по столах пачками паперів і розкидати їх, передає УНІАН.

Між представниками «Слуги народу» і депутатами, що заблокували роботу, сталася штовханина.

Як видно на відео, одним із найактивніших учасників конфлікту став Ілля Кива, який настільки завівся, що його насилу зміг заспокоїти його колега по фракції ОПЗЖ Нестор Шуфрич. Згодом Кива спілкувався з іншими присутніми фразами у стилі «рот закрой свой, женщина».

А тим часом, Юлія Тимошенко схопила папери, які лежали на столі перед головою комітету, і викинула їх, поки той відволікся на сутичку.

Комітет, який очолює нардеп від «Слуги народу», розглядав поправки про обіг ринку землі сільськогосподарського призначення. Відзначається, що усього їх понад 4 тисячі. Але на засідання прийшли нардепи від опозиційних партій і зупинили роботу комітету. Вони вимагають відкласти прийняття ринку землі до наступного року.

У кінцевому підсумку в роботі комітету вирішили оголосити перерву. Станом на 23:42 18 грудня аграрний комітет продовжив роботу, парламентарії розглянули 179 поправок до законопроекту про продаж землі.

Юлія Тимошенко заявила, що «все, що зараз відбувається, наша команда буде оскаржувати в судах».

Лідер «Батьківщини» посилається на те, що вже почався новий день, 19 грудня, а засідання комітету у цей день заплановано на 8:00, тобто всі рішення, прийняті після опівночі, на її думку, незаконні. У відповідь голова комітету Микола Сольський зазначив, що раніше комітет продовжив роботу до 00:30.

Комітет закрив засідання, як і передбачалося, в 00:30.

Читайте наші новини у мережі Facebook

 

Leave a Comment