Важливо Волинь Новини

“Контейнери розваляться по дорозі до “Нового ринку”: підприємці поспілкувалися з владцями як сліпий з глухим

Після офіційного звернення Луцької міськради до підприємців Центрального ринку, в якому йдеться про пільги при переїзді на “Новий ринок” до першого лютого, представники обох сторін зібралися, аби в котрий раз знайти компроміс та почути один одного.

Наталія Шафета, підприємець, яка працює на ринку з 1993 року стверджує:

“Рішення про перенесення не може прийматися так швидко, ви просто ставите нас перед фактом, а ми такі самі люди, тільки не при владі. На цьому ринку – людські життя, роки праці, як же це все перекреслити і примусити підприємців транспортувати свої контейнери, в інше місце. Більшість з металевих конструкцій туди взагалі не доїде, бо дороги в нас жахливі. 

Міська рада пропонує нам ту ділянку, яка навіть близько не дорівнює тій землі, на якій ринок зараз. До речі, ми взагалі не розуміємо, чому нас переселяють на приватну землю з комунальної? І ще, на території, яку нам пропонують відчутний неприємний запах, це небезпечно для людей – працювати в таких умовах. Вихід, який ми бачимо – реконструкція контейнерів Центрального ринку“.

На таке звернення заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Костянтин Петрочук відповів, що металеві конструкції підприємців при переїзді на “Новий ринок” можуть розвалитися не від наших поганих доріг, а від того, що вони старі самі по собі. Також зауважив, що не уявляє собі реконструкцію без демонтажу старих конструкцій.

“Як ви уявляєте реконструкцію без демонтажу? Для того, щоб щось реконструювати старе треба демонтувати. А стосовно місця для ринку, то це єдине облаштоване місце у Луцьку для такої діяльності. Ми розглядали багато варіантів щодо нового місцезнаходження ринку і керувалися різними критеріями.  Ця – місцевість найбільш оптимальна. Щодо дати 1 лютого, то це не міська рада її встановила, а лише озвучила інформацію від власників ринку “Новий”. Це їхній строк, вони надіслали нам відповідного листа з умовами надання пільг.

 

Текст офіційного звернення:

Луцька міська рада повідомляє вас, що при переїзді до 1 лютого на торговий комплекс “Новий ринок” (вул. Боженка), ви зможете скористатися пільгами щодо оплати торгового місця. Після 1 лютого скористатися такими пільгами буде неможливо.

Додатково інформуємо, що на черговому засіданні виконавчого комітету (18 грудня 2019 року) буде оголошено всеукраїнський архітектурний конкурс на найкращу концепцію облаштування території перед Луцьким замком.

Також повідомляємо, що після 1 лютого міська рада вживатиме заходи щодо примусового демонтажу тимчасових споруд та МАФів, що розміщені на цій території з порушенням законодавства.

Вказані заходи не стосуватимуться торгового (продуктового) павільйону, що належить на праві приватної власності Волинській обласній спілці споживчих товариств.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment