Важливо Волинь Новини

Луцький адвокат хоче аби прокуратура перевірила Юлію Сиротинську

Відомий луцький адвокат Артур Мартиросян звернувся з позовом до прокуратури аби вони перевірили декларацію начальника Муніципальної варти м. Луцька Юлії Сиротинської. 

Читайте також: Луцькі муніципали хочуть отримати з бюджету два мільйони

Юрист переконаний, що Юлія Сиротинська, як і будь-який інший чиновник, зобов’язана дотримуватися вимог законодавства і декларувати будь-які отримані доходи від, чи то членів сім’ї, чи то інших осіб. Вважаю, що досудове слідство має перевірити цю інформацію, та надати відповідну оцінку.

“Той факт, що Сиротинська Ю.Я. повернула до бюджету дві тисячі гривень, які витратила у особистих цілях, для перебування за кордоном, не відміняє проведення щодо Сиротинської Ю.Я. досудового розслідування за цим фактом. Відшкодування шкоди – це одна з підстав звільнення від кримінальної відповідальності. Проте, кримінальне провадження щодо цих фактів має бути розслідуване, порушнику пред’явлена підозра. Після цього прокурор може звернутись до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності. Саме по собі повернення коштів не тягне за собою такого правового наслідку, як не проведення досудового розслідування.
Саме тому, ці факти слід повторно розслідувати, не зважаючи на те, що схоже провадження вже існувало, навіть не здивуюсь що воно до цього часу ще десь пилиться в сейфі якогось слідчого.
Саме тому, я звернувся з письмовою заявою на ім’я процесуального прокурора Луцької місцевої прокуратури Сушика Ю.В. у кп №42019031010000171 від 05.12.2019 року де детально описав інформацію, яка мені стала відома з електронних видань та прошу її перевірити”, – пише Артур Мартиросян на своїй сторінці у мережі Facebook.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment