Важливо Волинь Новини

Обійми, сльози та слова вдячності: як студенти луцького вишу декана з посади проводжали ВІДЕО

Декана, який 14 років очолював факультет філології та журнаістики СНУ імені Лесі Українки, Юрія Громика студенти урочисто провели з “посади”. В його останній робочий день у статусі очільника факультету, хлопці та дівчата вишикувались у “коридор слави”.

Отак студенти вчора "проводжали" з посади декана і свого університетського татка Юрій Громик 🥰

Gepostet von Настасья Кушнарьова am Dienstag, 17. Dezember 2019

По дорозі до аудиторії, де мала відбутись робоча нарада, Юрій Громик почув вибух оплесків, багато слів вдячності та отримав у подарунок букет від студентів. Не обійшлося, звісно ж, і без обіймів від “університетських дітей”.

“Щиро зізнаюся: зовсім розгубився, побачивши перед залою засідань ради факультету аж стільки студентів. Спершу подумав, що то всі авдиторії чомусь зачинено. Аж коли почали аплодувати – зрозумів, що діється. “Я вас люблю. О як я вас люблю!”. Позичу ці слова в Ліни Костенко (бо все ще трохи розгублений від емоцій), щоб висловити захоплення ними і безмежну вдячність їм, моїм студентами, моїм дорогим (безцінним!) друзям і натхненникам. Вони за ці роки справді стали органічною частиною мого простору і часу, моїх думок, переживань і сподівань. Я вірю в цих добрих, світлих і відкритих молодих людей! Мої студенти – моя безсумнівна гордість, бо докладав масу зусиль, щоб зібрати їх усіх до нашого факультетського гурту. Щасливий і вдячний, що вони мені повірили.”, – прокоментував дійство виданню Волинь infa Юрій Громик.

Студенти, які долучились до організації урочистостей, кажуть – не могли не подякувати Юрію Громику за все, що він впродовж багатьох років робив для факультету.

“Звичайно, я засмутилася, коли почула новину, що наш Юрій Васильович уже не буде на посаді декана ФФтаЖу. Адже він завжди вмів підтримати у важливі моменти, мотивував на хорошу працю та ділився досвідом. Він цілодобово був готовий вислухати наші питання та допомогти у вирішенні проблем. Жоден захід не лишився обділений його увагою, він завжди підтримував ініціативи студентів,” – Анастасія Ткачук, голова профбюро ФФтаЖ.

“Ми давно зі студентською радою хотіли влаштувати щось подібне, подякувати Юрію Васильовичу за те, що він був найкращим для нас деканом, за його надзвичайно плідну роботу за ці всі роки, коли він на посаді. Але за декілька днів мені ще й до того написала Олена Олександрівна Маланій, що треба подякувати декану. Ну і ми вирішили зібрати студентів, щоб всі висловили свою подяку декану. Дуже прикро, що Юрій Васильович більше не буде деканом, адже до нього всі звикли. Звикли до його оптимістичного підходу до роботи з викладачами, зі студентами. Зараз сподіваюсь, що наступний декан буде теж найкращим як і для нас студентів, так і для викладачів!”, – Володимир Козир, студдекан ФФтаЖ

На робочу нараду прийшов новий ректор СНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось. Очільник луцького вишу повідомив, що у зв’язку з закінченням терміну роботи на посаді декана Юрія Громика, тимчасово виконуючою обов’язки призначили Лілію Лавринович.

Світлина від Лілії Лавринович.

“Пропозиція стати виконувачем обов’язків декана була для мене несподіванкою. Звичайно, є великі хвилювання, бо свідома того, що професійні вимоги, які стоять перед керівником такого рівня, сьогодні надзвичайно великі. Ба більше, ні для кого не секрет, що Ю.В.Громик, який завершив каденцію декана факультету філології та журналістики, підняв планку цих вимог для своїх наступників дуже високо.
Я вповні свідома відповідальності, яку беру на себе, як і викликів, що можуть виникнути у процесі роботи. Легко не буде, але є величезне бажання зберегти і примножити почате Юрієм Васильовичем. Оце і є моя найбільша амбіція”, – прокоментувала своє призначення  Лілія Лавринович.

Юрій Громик, інші викладачі та студенти вже встигли висловити свою підтримку та сподівання щодо до того, аби Лілія Лавринович таки взяла участь у боротьбі за посаду декана факультету філології та журналістики.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment