Важливо Волинь Новини

TITLE: Презентація книги Галини Вдовиченко

16 грудня у Волинській обласній юнацькій бібліотеці на зустріч з четвертокласниками  Луцької спеціалізованої школи 1-3 ступенів №1 завітала журналістка,письменниця,членкиня PEN UKRAINE, лауреатка багатьох відзнак, зокрема  «Книга року Бі-Бі- Сі» та «Золотий письменник України»  Галина Вдовиченко.

Читайте також: У Луцьку звільнили директорку “Ласки”

Про це повідомили у Волинській обласній бібліотеці.

У Луцьку авторка  презентувала книгу  «36 і 6 котів». Відома котолюбка зізнається,що незважаючи на дитячі  ілюстрації та назву, її книги зацікавлють не тільки дітей але і дорослих.  Гостя познайомила маленьких читачів зі своїми працями. Цікаво було дізнатися,що письменниця у Луцьку не вперше,оскільки має тут чимало друзів.

«Після зустрічі з волинянами починаєш також закохуватись у своєрідну культуру та природу Волинського краю.  Для мене Луцьк та Волинь мають велике значення».

Галина Вдовиченко відома  також за своїми романами,зокрема «Найважливіше- наприкінці». Авторка зізнається, що кожен письменник часом пише про себе. Навіть якщо це приховане,воно все одно тягне  зі свого досвіду. Останній роман «Найважливіше- наприкінці»  найбільш біографічний-ділиться сокровенним письменниця. Насамперед,коли письменниця  написала цей роман,вагалася чи віддавати його на загал,і не хотіла зізнаватись, що у романі  втілено ситуації з її особистого життя. До слова, літераторка зауважила,що табуйованих тем для неї не існує.

Під час бесіди авторка розповіла,що  за останні 2 роки  відвідала  книгарні  багатьох країн,зокрема Фіндляндії,Нідераландах,Швеції.

«У іноземних бібліотеках я запитувала: « Що у вас є з української літератури?Покажіть мені ті стенди де є Україна» -у відповідь мені казали немає. До прикладу,в Амстердамі в найбільшій  біблотеці немає нічого ані українського, а ні перекладів. Таким чином,Україна невідома країна у Європі,а якщо відома не за книжками,тоді виникає питання: який ми маємо рівень»?

Тому нам  потрібно чимало зусиль прикласти аби щось зробити  в цьому напрямку і всередині країни і щоб сприйняття  щодо української літератури теж змінилося.»

Окрім того, літераторка  прокоментувала  її  політичну позицію щодо літературного простору.

«В нас чимало банків,секонд-хендів,аптек,ресторанів,але відсутні книгарні-,це ненормально-зауважує авторка».

Чимало запитань виникало у дітей до гості. В кінці зустрічі всі охочі робили світлини з улюбленою письменницею,брали автографи.

До слова, 16 грудня, у Волинському облмуздраматичному театрі відбулася  прем’єра благодійної вистави за однойменною назвою книги Галини Вдовиченко «36 і 6 котів». Як зазначають організатори,виручені кошти від вистави  спрямують в КП «Ласка»на підтримку безпритульних тварин.

Читайте наші новини у мережі Facebook

 

Leave a Comment