Новини

Луцьк готується до випуску єлектробусів

До 2030 року Україна перейде на електромобілі. Народні депутати хочуть визначити це на рівні закону, створивши для такого переходу максимально сприятливі умови, включно зі спрощеною системою електрозарядок, – пише Голос України.

Читайте також: Як готувати авто до зими та чому це так важливо

Поступово готується до цієї революційної акції й вітчизняна промисловість.

Зокрема, конструктори автомобільної компанії “Богдан Моторс” завершили розробку нової моделі електричного автобуса. Уже наступного року він серійно вироблятиметься на потужностях заводу в Луцьку. Кузов нового “Богдана” матиме 12-метрову довжину, низький рівень підлоги і виготовлятиметься з нержавіючої сталі. Електробус буде доволі містким – не менш як 80 пасажирів. На одній зарядці автобус зможе подолати понад 200 кілометрів, хоча це не межа, все залежатиме від комплектації. Сумарна потужність двигунів 260 кіловат дасть змогу розганяти його до швидкості понад 70 кілометрів. Цього достатньо, адже розрахований цей транспортний засіб для роботи на міських маршрутах.

До речі, Луцький автоскладальний завод уже має досвід виробництва автомобілів на електротязі. Разом з польськими фірмами “Ursus” і “Enika” вони виготовили електробус “Богдан А70100”, який зараз успішно експлуатується в польському місті Любліні. А також на Волині виробляють 12-метрові кузови електробусів для французької компанії “Bluebus”. Свого часу за замовленням датської компанії “BankeElectromotive” в обласному центрі випустили навіть електричну вантажівку.

Максим СОЛОНЕНКО.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment