Важливо Волинь Новини

Мій опонент – звичайний лікар, він ніколи не керував такими закладами, – Дудар про Пісачука

Медичний директор з питань хірургії Олександр Дудар вважає, що обрання Сергія Пісачука керівником Волинської обласної клінічної лікарні було неправомірним.

Читайте також: 4 мільйони доларів на лікування кардіохворих волинян: обласна клінічна лікарня показала нове обладнання ФОТО

Про це він сказав у коментарі ІА “Конкурент”. 

З його слів, Міністерство охорони здоров’я та Міністерство юстиції України затвердили певні кваліфікаційні вимоги щодо керівників закладів такого гатунку. Дудар стверджує, що у Пісачука відсутній необхідний управлінський досвід (МОЗ передбачає 7 років стажу на керівних посадах для того, щоб очолити заклад охорони здоров’я обласного рівня). 

“Мій опонент – звичайний лікар, при всій повазі до нього. Він ніколи не керував такими закладами. Він не має необхідного керівного стажу. І, наскільки мені відомо, хоча я його документи в руках не тримав, він не має спеціалізації “Управління охорони здоров’я”, – зазначив медик.

“Я вважаю, що якщо є прописані вимоги, то їх повинні усі дотримуватися однаково. Я вчився в медінституті, пів року здобував спеціальність «Управління кадрами» та отримав додатково фах “Управління та менеджмен”. Щоб мати необхідний досвід, керував у поліклініці. Потім – 13 років на посаді заступника керівника обласної лікарні. Лише зараз, пройшовши цей шлях, я дозволив собі податися на відповідний конкурс”, – резюмував Олександр Дудар.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment