Важливо Волинь Новини

“Заказуха і безпорадність” – підприємці скаржаться на провокації і травлю у ЗМІ

Підприємці “Центрального ринку” скаржаться на те, що міська влада влаштовує їм провокації та слідкує ледь не за кожним їх кроком. На своїй сторінці у мережі Фейсбук “Європейський Центральний ринок” торговці опублікували допис, де переконують, що “заслані козачки” намагаються виставити їх у жахливому світлі і звинуватити у закликах до бунту.

Заказуха і безпорадністьДоброї пори доби шановні Лучани!!! та усі Українці!!! Кілька останніх днів у наших місцевих…

Gepostet von Європейський Центральний Ринок am Donnerstag, 12. Dezember 2019

Підприємці кажуть, створили групу, аби разом вирішувати як покращити ситуацію з ринками, тож вхід в неї був вільним: потрібно лише надати запит на додавання нового учасника адміну групи та вказати його номер телефону та назву ринку, на якому працює. Тому, переконані бізнесмени, у спільний чат запросто могла потрапити довірена особа від Луцькради, “зливати” інформацію і підбурювати учасників групи.

Читайте також: Підприємців Центрального ринку блокують в інформаційних спільнотах

“За майже три місяці існування спільнота чату зросла до 900 учасників. Звичайно у групи потрапили не лише підприємці, а й інші не встановленні особи (у тому числі провокатори).
Що саме цікаво, під час зустрічей ініціативної групи від підприємців Центрального ринку з представниками Луцької міської ради (Поліщуком І., Петрочуком К., Недопадом Г.), ТзОВ Дельти-7 (Пахолко Л.П, Цейко А.Ф.) та КП «Луцькі ринки» було повідомлено, що опоненти у курсі змісту переписки VIBER-спільноти «Порятунок Центрального Ринку» – іншими словами вони є учасниками спілноти або мають своїх довірених осіб у спільноті.”

Підприємці почали помічати повідомлення із агресивними закликами у спільному чаті від невідомих учасників.

“З недавніх пір у групі почали з’являтись окремі особи, які почали підводити людей до істеричного стану, легенько підбурювали. У живому спілкуванні люди почали висловлювати занепокоєння щодо безвихідного становища, погроз від влади приїхати тракторами та бульдозерами для знесення ринку, підпалу ринку. Люди стали знервовані, психологічно збудженні, достатньо було клацнути пальцями і люди готові були сваритись та повторювати слова підбурювачів. Звичайно такі думки почали з’являтись у чаті. Ось тут і почали діятись дивні речі:
– провокатори (якась Людмила, Аліна, Лариса, Валентин тощо) стали активніші, почали частіше підбурювати;
– інші учасники почали підхоплювати ті революційні ідеї, почали згадувати події Революції Гідності;
– з’явились і ті хто почав писати гасла. Адміністратори чату заспокоювали людей як у чаті так і у живу”, – йдеться в дописі.

Підприємці скаржаться, що провокатори почали робити фото екрану переписки, виривавати фрази повідомлень з контексту і перекручувати їх зміст. Потім цю інформацію подали ЗМІ.

“Підприємців показали якимись терористами та сепаратистами – мета досягнена, хто буде зважати на вимагачів”, – обурюються торговці.

Люди переконані: проти них ведуть інформаційну війну і всіма шляхами намагаються витурити їх з території ринку.

Нагадаємо, місяць тому підприємці луцького ринку заявляли про спробу підпалу.

Фото: t1

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment