Новини

Ексміністрка охорони здоров’я Уляна Супрун поділилась історіями жертв сімейного булінгу, фізичного та сексуального насильства

“Соціальні стереотипи дуже міцно вкорінені в українській культурі, і на жаль, досі мають місце. Чимало з них були нав’язані під час совєцької окупації, адже образом жінки та суспільними очікуваннями до неї маніпулювати, коли це було потрібно. Хоча сучасні жінки мають рівні права з чоловіками, на практиці досі зустрічаються з гендерними стереотипами, булінгом та дискрмінацією. На жаль, не всі жертви насильства можуть ідентифікувати — дослідження свідчать, більшість українців розуміють під насильством лише фізичні дії” – написала Уляна Супрун на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук.

Ексміністрка охорони здоров’я зауважила, що багато жінок досі переживають психологічний тиск та залякування, що неприпустимо у сучасному цивілізованому світі. Тому Уляна Супрун опублікувала посилання на матеріал Reporters, де зібрані історії жінок, які стали жертвами сімейного булінгу, фізичного та сексуального насильства.

«Хлопчик хороший, сім’я гарна — нам підходить, — заявила мені мама по приїзді додому. — Тож давай, Марто, піднапружся»….

Gepostet von Уляна Супрун am Sonntag, 8. Dezember 2019

 

“До слова, про “встигнути народити”. Народжувати дітей,бо так правильно чи тому, що батьки чекають онуків — погана філософія. Народжувати дітей варто тоді, коли обидва партнери цього хочуть та відчувають готовність взяти на себе відповідальність за малюка, створити йому умови для щасливого та повноцінного життя. У 2019 році людству не потрібно дбати про виживання, продовження роду не є питанням збереження нації абощо. Планета потерпає від перенаселення. Тому мати дитину може бути лише дуже свідомим рішенням, адже відповідальність за неї лежатиме лише на батьках. Поважайте одне одного та пам’ятайте, що здорові стосунки — це спільна робота.”, – висловилась Уляна Супрун.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment