Новини

Аграрії Волині отримають 20,5 млн грн компенсації за кредити

Комісія з питань організації пільгового кредитування підприємств АПК при Департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА розглянула заявки на отримання компенсації за залучені кредити.

Читайте також: 2 тисячі доларів в місяць на Волині: аграрії відверто про зарплату

Це 40 нових заяв від 24 господарств, йдеться в повідомленні ОДА.

При прийнятті рішення про надання компенсації перевага віддавалася позичальникам, які мають чистий дохід за останній рік в 20 млн грн (I група) і агропідприємствам, які здійснюють діяльність з вирощування і розведення тварин (великої рогатої худоби для отримання м’яса і виробництва молока, овець і кіз, кролів , свиней, свійської птиці (крім курей і отримання яєць свійської птиці) і використовували кредитні кошти для покриття витрат, пов’язаних з такою діяльністю (II група).

Крім цього, комісією прийнято рішення включити до реєстру позичальників, які мають право на отримання компенсації відсоткової ставки за залученими кредитами 55 заяв, які були розглянуті в травні цього року.

«Таким чином всього до реєстру включено 93 заяви на суму 20,46 млн грн, в тому числі господарства і групи отримають 100% від потреби, II групи – 80%, III групи – 52%», – відзначають у відомстві.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment