Важливо Новини

У селі Морозівка жорстоко вбили собаку ФОТО 18+

Про це в мережі Фейсбук повідомив користувач Василь Васильчук. В дописі він розповів, що власники пса, нібито, “познущалися з собаки за те, що той з’їв курку.”

“Зв’язали лапи, побили, викололи очі і підкинули в двір”, – пише користувач.

Коли тварину знайшли у дуже важкому стані, її відвезли до ветеринара, але врятувати пса, на жаль, не вдалося.

Читайте також:  «Це орудує шайка Дани Новарчук» – волонтери звинувачують ексдиректорку КП “Ласка” у викраденні собаки

Дописувач повідомляє, що місцева голова села Морозівка, що на Рівненщині, Наталія Гошта в курсі ситуації і вже долучилась до того, аби притягнути злочинців до кримінальної відповідальності.

“Доброго дня. Надаю інформацію у робочий час. Собака постраждав від Ярмолюка Сергія Петровича. Власник собаки Костюк Сергій. Поступок Ярмолюка засуждую. На даний час приймаються міри згідно закону за втручанням поліції.”

Нагадаємо, що за жостоке поводження з тваринами зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність.

Побої, знущання над тваринами тягнуть за собою штраф від 3400 до 5100 грн з конфіскацією тварини, якщо її життю є загроза.

У разі колективних знущань, повторного випадку знущання – штраф збільшується від 5100 грн до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини в разі потреби.

За задоволення статевої пристрасті з твариною – штраф від 3400 до 8500 грн. Тварину конфіскують.

Якщо поліція кваліфікує жорстоке поводження з твариною за статтею Кримінального кодексу, винуватцю в залежності від наслідків (загибель тварини) загрожує обмеження позбавлення волі від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини – обмеження позбавлення волі строком 3-5 років.

Передбачено також покарання до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, стосовно двох і більше тварин)

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment