Важливо Волинь Новини

У рейтингу губернаторів Волинь 13-та. Що робитиме Погуляйко?

Нещодавно видання “Ділова столиця” опублікувала новий рейтинг губернаторів, у якому підбиті підсумки соціально-економічного розвитку регіонів за три квартали. Волинь у ньому посіла 13-те місце.

Все це новопризначеному голові Волинської ОДА Юрію Погуляйку дісталося в спадок від його “попередника” Олександра Киричука.  То ж чи вдасться Юрію Погуляйку вирватися на перші позиції, чи навпаки, Волинь “пастиме задніх” покаже час.

До слова, проблем, які потребують вирішення, дійсно багато. Зокрема, область має найвищий серед мирних регіонів України рівень безробіття населення працездатного віку (за методологією МОП): 11,9%. Це в 2,3 рази вище, ніж на Харківщині, де названий показник найнижчий. До того ж Волинь за підсумками трьох кварталів увійшла в трійку регіонів, які допустили найбільше скорочення чисельності штатних працівників: на 5,1% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Крім того, область третя знизу по динаміці експорту товарів і послуг (падіння на 2,2%), четверта знизу по загальній площі нових нежитлових будівель на 1000 жителів.

Також новому керівнику потрібно не розгубити здобутки, що дісталися йому в спадок від попередників. Волинь вийшла на перше місце за динамікою капітальних інвестицій, показавши зростання на 71,1%, і завдяки цьому пробилася до п’ятірки кращих за обсягом капітальних інвестицій на душу населення. Більше половини всіх капітальних інвестицій спрямовані в промисловість, 16,9% – в будівництво, 10,1% – в сільському господарстві.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment