Новини

Поліція розслідує доведення до самогубства 14-річної дівчинки

Поліція Рівненщини розслідує обставини самогубства 14-річної дівчинки з Березного, яку знайшли повішеною 8 грудня.

Читайте також: “Батько витягував з петлі”: 12-річна дитина повісилась через погані оцінки з математики

Повідомлення про цей факт було отримано у неділю, 8 грудня, розповіла Суспільному пресофіцерка поліції області Марія Юстицька.

За її словами, правоохоронці встановили, що дівчинка залишилась вдома сама, в той час як 43-річна мама зі знайомим пішла до магазину. Коли повернулись – вхідні двері були замкнені.

“Потрапивши до будинку через підвальне приміщення, у коридорі матір виявила свою доньку повішеною. Врятувати дівчинку не вдалося, медики констатували її смерть. Ані родичі, ані сусіди пояснити причини такого вчинку не можуть”, – розповіла пресофіцерка.

Як з’ясували поліцейські, неповнолітня виховувалася в неповній, проте благополучній родині. Її матір їздить за кордон на заробітки, до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувалась. У жінки є ще одна 21-річна донька. Батько помер три роки тому.

Родина не перебуває на обліку органів поліції, служби у справах дітей, за місцем проживання характеризується позитивно, будь-якої інформації щодо конфліктів у сім’ї до поліції не надходило. Школярку знають як веселу, доброзичливу та хорошу дівчинку. З місця події поліцейські вилучили записку, втім, її зміст не розголошується, аби не зашкодити досудовому розслідуванню.

Марія Юстицька додала, що за цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 120 Кримінального кодексу України (доведення до самогубства).

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment