На четверте місце лікар-нутриціолог поставила м’ясо, що є джерелом білка, амінокислот і вітамінів групи В. Особливу увагу варто приділяти м’ясу індички, кролика, баранини і яловичини. Устриці, креветки і мідії теж виступають в якості прекрасного засобу для того, щоб підвищити настрій. Ефект досягається завдяки цинку, який бере участь у великій кількості ферментних реакцій організму, серед яких є і регуляція нервової системи.
Як підкреслює експерт, вона не виступає проти шоколаду через триптофану і магнію, що містяться в ньому, які володіють заспокійливими властивостями. Проте перевагу варто віддавати гіркому шоколаду і обмежуватися 4-5 шматочками.
Лікар-нутриціолог також зазначила, що люди для підняття настрою їдять гострий перець. Нічого страшного в цьому немає, проте варто враховувати один факт: викид ендорфінів спостерігається через печіння язика. Але, коли даний ефект сходить нанівець, разом з ним відступає і радість.
Потрібно враховувати, що деякі продукти, на відміну від вищевказаних, можуть псувати настрій. У цей список входять піца, чіпси, газована вода, фастфуд і тому подібні. Експерт назвала таку їжу “порожньою” – вона швидко дає відчуття ситості, проте вже через приблизно півгодини у людини виникає бажання поїсти, оскільки вона не отримала потрібну кількість енергії.
Читайте наші новини у мережі Facebook