Відправляючи вранці школяра на навчання, чи то першокласника, чи майбутнього випускника, батьки мимоволі задумуються: чи не буде голодна дитина у школі? Якщо поїсть, то що саме? Чи свіжі продукти, з яких готують кухарі, і чи не малі порції?
Журналісти «ВолиньInfa» вирішили дізнатися, чим же годують учнів у їдальнях та особисто перевірити «шкільну їжу» на смак :))
Читайте також: “Навчити учнів бути щасливими!”- луцький педагог про пріоритети в навчанні
Вирушаємо до Луцького НВК № 7, у коридорі “вирує життя” – якраз перерва між уроками. “Потік” учнів прямує до їдальні, і ми за ним. По дорозі зустрічаємо школярів, в основному, з піцами, мовляв, тут вона смачна, а серед асортименту страв у їдальні найбільш популярна.
Біля прилавку в їдальні скупчилися учні, купують порції, які можна вибрати із двох варіантів (сніданок 1 і сніданок 2):
Можна й скомбінувати, як це зробили ми. Наше замовлення: гречка відварена з тушкованим курячим філе, салат з капусти та з буряка по половинці порції кожного, компот з яблучним соком та булочка з повидлом.
Такий компот учні полюбляють та називають “Живчиком”. Булочки тут кухарі випікають свіжі кожного дня. За такий сніданок ми заплатили 32 грн.
Тарілки учнів пусті, а на обличчях – посмішки. Наші враження після сніданку у луцькому НВК № 7: смачно, ситно, гостинно.
Читайте наші новини у мережі Facebook