Новини

«Осінній» догляд за волоссям: поради експертів

Після літнього сонця волосся стає сухим, тьмяним і неслухняним. А з настанням осені ще й починає випадати. Незначне випадіння – це нормально, адже доведено, що природна втрата волосся становить близько 40-70 волосинок на день, а восени (у період активного оновлення) – до 120. Однак, все одно прикро, коли шевелюра рідшає. Тому найрозумніший план з догляду за волоссям: зміцнити, відновити і підживити. Експерти виділили 8 основних правил «осіннього» догляду за волоссям.

  1. Зістригти пошкоджене. Якщо ви помітили, що волосся почало сіктися – йдіть до перукарні. Звісно, довжини волосся шкода, але тут нічого не поробиш. Доведеться зістригти постраждалі кінчики і приступити до відновлювальних процедур.
  2. Почніть зміцнювати волосся. Для цього підійдуть маски, до складу яких входять: кропива, вітамін В6, вітамін В12, вітамін Е, безбарвна хна, петрушка, деревій, ялівець, дріжджі тощо.
  3. Зволожуйте і живіть волосся. Для цього підійдуть маски з медом, кефіром, сметаною, курячим жовтком, житнім борошном тощо.
  4. Віддайте перевагу безсульфатним шампуням і засобам, що містять мінімум агресивних хімічних компонентів.
  5. Відпочиньте від агресивного впливу. За можливості уникайте фарбування і хімічної завивки. Якщо без таких “заходів” не обійтися – віддайте перевагу безаміачній фарбі та біозавивці. Після цього обов’язково накладайте живильні маски з маслом та вітамінами (оливковим, мигдальним, кокосовим, вітамінами А, Е, РР). Бережіть волосся від холодного вітру й низької температури – краще носити шапку або капюшон.
  1. Ніжно доглядайте за волоссям. Після миття голови не закручуйте волосся в тугий джгут і не сушіть в “чалмі” – за можливості нехай волосся сохне природним чином. Мінімізуйте використання фена, плойки, праски, термобігудів. Якщо без укладки не обійтися – не забувайте про термозахист.
  2. Бережіть волосся від холодного вітру й низької температури. В осінній період краще підбирати нескладні зачіски і носити головний убір або капюшон. Це допоможе уникнути додаткових термічних і механічних пошкоджень волосся. Однак, пам’ятайте, що заходячи в приміщення, “покрову” з голови треба зняти, щоб не перепарити шкіру голови.
  3. Не забувайте про правильне харчування. Найчастіше нестача вітамінів є першопричиною ослаблення і випадіння волосся. Наприклад, вітамін А необхідний для живлення волосся, його нестача призводить до сухості і ламкості. Вітамін C (аскорбінова кислота) у поєднанні з вітаміном Е надають стимулюючу дію на волосяні цибулини і необхідні для поліпшення процесу живлення коренів.
Фото: http://edinstvennaya.ua

Leave a Comment