Новини

СБУ затримала ексзаступника міністра економіки, якого підозрюють у державній зраді. ФОТО

Служба безпеки України затримала ексзаступника міністра економіки, який підозрюється у державній зраді через нанесення масштабної шкоди обороноздатності нашої держави.

Оперативники та слідчі СБУ під процесуальним керівництвом Генпрокуратури встановили, що високопосадовець Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, чиновники держпідприємства «Український центр «Безпека» та державної акціонерної холдингової компанії «Артем» діяли всупереч інтересам України на користь закордонної компанії.

Експосадовцю оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Днями, 17 жовтня, у Києві співробітники СБУ відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали керівника держпідприємства та представника іноземної компанії. Громадянину України оголошено підозру про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада), іноземцю за ч. 4 ст. 27 і ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України за підбурювання посадовців до вчинення протиправних дій. Тривають слідчо-оперативні дії.

Leave a Comment