Без категорії

Литва готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, – міністр оборони

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Втім, влада країни стежить, як це планує реалізувати Польща.

Читайте також: На Волині оголошена жалоба: розпорядження начальниці РВА

Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передає Delfi. За його словами, країна поки що не розглядає конкретних заходів для цього і стежить за тим, які рішення ухвалить Польща.

“Ніхто, звісно, не буде їх збирати і відвозити в Україну – цього не буде. Але (ймовірний варіант обмеження цих осіб – УНІАН) у соціальних виплатах, дозволах на роботу, документах – це варіанти, які я чую і від польської сторони. Тож давайте почекаємо і подивимося, який варіант вони запропонують. Можливо, він підійде і для Литви”, – зазначив Кащюнас.

Литовський міністр додав, що наразі важко оцінити точну кількість чоловіків-українців призовного віку, які перебувають у Литві.

Що передувало

У середу уряд України оголосив про правила, згідно з якими паспорти чоловікам призовного віку можуть видаватися тільки всередині країни, а не в іноземних дипломатичних представництвах

Як повідомляв УНІАН, Польща готова допомогти Україні повернути громадян чоловічої статі призовного віку і допомогти своїй країні у війні проти Росії.

За даними бази даних Євростату, станом на січень 2024 року в країнах Євросоюзу мешкає близько 4,3 мільйона українців, з них близько 860 тисяч – дорослі чоловіки. Польща надала статус тимчасового захисту 950 тисячам українців, що є другим за величиною показником після Німеччини.

Читайте також наші новини у Facebook