Без категорії Волинь Новини

Піротехнік з Волині розміновував Донеччину упродовж 52 днів

Сапер – це професія, що вимагає холодного розуму, відповідальності та відмінної підготовки. Ці риси властиві Давиду Мілінчуку – начальнику відділення розвідки та розмінування групи піротехнічних робіт АРЗ СП ГУ ДСНС України у Волинській області.

І хоч у лавах саперів ДСНС Волині він нещодавно, свою професію любить, віддається їй сповна і наполегливо вдосконалює свої знання й навички, повідомляють у ГУ ДСНС Волині.

Улітку Давид у складі групи волинських піротехніків працював на Донеччині на своїй першій ротації. Упродовж 52 днів наші хлопці знешкоджували боєприпаси на приватних господарствах, очищали під’їзні шляхи до населених пунктів та об’єктів життєзабезпечення населення.

Читати ще: Герої без зброї: волинські піротехніки розміновують Донеччину

«Перебуваючи на сході, бачив знищені ворожими обстрілами села, спілкувався з людьми, які втратили все, – розповідає Давид Мілінчук. – Мабуть, все життя пам’ятатиму очі старшої жінки, яка увесь час, поки тривали бойові дії, жила з внуками у монастирі. Вона наполегливо просила нас обстежити її обійстя, всіяне боєприпасами, якомога швидше».

Він вірить у перемогу і разом з колегами робить усе можливе, аби на понівечені війною території нашої держави якнайшвидше повернулося мирне життя.