Без категорії Новини

Коштовності Марченко не влізли у два авто: подробиці про конфісковане майно Медведчука

Після затримання підозрюваного в державній зраді нардепа з ОПЗЖ Віктора Медведчука, який втік з-під арешту, Личаківський суд Львова заарештував 154 об’єкти рухомого та нерухомого майна, що належало йому та його дружині Оксані Марченко.

Виявилося, це лише частина майна затриманого, яке підлягає арешту, повідомляє “Сегодня” із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах. Заарештовано далеко не все, пошуки майна сім’ї Медведчука продовжуються.

“Це друга частина їхнього майна, що заарештовується судом. Що стосується яхти, то це також уже друга заарештована. Перша входить до п’ятірки найбільших яхт світу. Стосовно квартир, то вони розташовані у Львівській і Закарпатській областях та Києві. За наявною інформацією, буде ще й третя частина. Розшукуємо те, що ще може належати їм”, – розповіли силовики.

Правоохоронці не спростували, що деякі із заарештованих столичних квартир розташовані на вул. Грушевського, 9. Це багатоповерховий будинок неподалік Верховної Ради, вартість житла там часто перевищує $2 млн.

“Вагон-ресторан, який показували у соцмережах, заарештовано. Найцінніше Марченко, звісно, вивезла на двох машинах. Але розміри авто не дозволили забрати всі коштовності, які вона хотіла”, – йдеться у повідомленні.

Кум президента Росії Володимира Путіна любив автомобілі преміумкласу та купував їх десятками.

“Автомобілі Mercedes, Range Rover та інші. Раритетних немає. Нерухомість – у Києві, Київській, Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій та Миколаївській областях”, – повідомила речниця Державного бюро розслідувань Ольга Чиканова.

Майже нічого не відомо про бізнес Медведчука. Окрім, звісно, знаменитої державної труби, яку Медведчук прибрав до рук і по якій качав дизель до Європи.