Без категорії Важливо Новини

Скільки українців можуть втратити роботу через коронавірус?

Подовження карантину до кінця жовтня негативно позначиться на ринку праці. За підрахунками експертів, через падіння обсягів виробництва роботу можуть втратити від двох до п`яти мільйонів українців.

Сплеску безробіття очікують і в самому Кабміні. За макроекономічним прогнозом урядовців, до кінця року роботи може позбутися кожен десятий працездатний українець. Після першої хвилі в Україні вже майже 500 тисяч безробітних. І це лише офіційні дані, справжні цифри в рази більші, стверджує Михайло Кухар, старший економіст Ukraine Economic Outlook, – інформує 24 Канал

Ситуація зі зростанням безробіття – це взагалі найважчий наслідок коронавірусної кризи, які ми маємо сьогодні навіть в індустріальних країнах. Україну, як завжди, як це не дивно, спасло те, що в нас більшість ринку знаходиться в тіні і ми не бачили реальних цифр зростання цього безробіття, – запевняє Михайло Кухар.

Зростає рівень безробіття і в країнах ЄС. Найбільша кількість безробітних зафіксована в Іспанії – майже 16%, в Італії – 10, а у Франції – 7. Аби зменшити негативний вплив, європейські уряди вливають в економіку сотні мільярдів євро. У нас такого запасу міцності не має. Бюджет країни лише за перші три тижні карантину недоотримав третину запланованих надходжень.

Leave a Comment