Без категорії Волинь Новини

На Волині на грип штампу А захворіла мати і дитина

Лабораторно підтверджено, що в Ковелі на грип типу А захворіло двоє людей: обоє – з однієї сім’ї, мати і її дитина. Також місто накрила чергова хвиля захворюваності на грип та ГРВІ, в результаті якої найбільше занедужало дітей від 0 до 17 років.

 Про це на засіданні виконавчого комітету Ковельської міської ради завідувачка відділу ДУ “Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України” Ковельського міськрайонного відділу повідомила Людмила Маляр, – пише ПроКовель.
Повідомила, що з початку цього року за медичною допомогою із симтомами хвороби звернулося 2114 осіб, з них – 1337 дітей. А з початку введення моніторингу захворюваності, з жовтня 2019 року, на прийомі у лікарів побувало 6240 людей. Було госпіталізовано 219 осіб, в тому числі – 162 дитини.
 За словами Людмили Маляр, оголошений на тиждень карантин у школах міста дав свій позитивний результат. За тиждень таких радикальних заходів рівень захворюваності дітей шкільної категорії зменшився на 14 відсотків, а підпоріг – на 7 відсотків.
 “Торік, станом на початок лютого, у Ковелі було перевищення епідпорогу на 82 відсотки. Це був дуже великий рівень захворюваності. На сьогоднішній день станом на 6 тиждень епідпоріг захворюваності перевищував 19,5 відсотка. Це – середній рівень захворюваності”, – зауважила доповідачка.
 Також вона наголосила, що за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я серед обмежувальних заходів на першому місці залишається щеплення, а на другому – дотримання протиепідеміологічних заходів.

Leave a Comment