Без категорії

У луцькому храмі співає унікальний хор незрячих. ФОТО

В храмі Всіх Святих землі Волинської співає хор незрячих. Керівником колективу є протоієрей Олександр (Мазурак).

У день пам`яті cвятителя Спиридона Триміфунтського хор співав у храмі святителя Миколая архієпископа Мир Лікійських, – написав на своїй сторінці у фейсбуці настоятель храму отець Валентин Марчук.

«В день пам‘яті святителя Спиридона Триміфунтського в нашому храмі святителя Миколая архієпископа Мир Лікійських, чудотворця Божественну Літургію співав хор незрячих зі своїм незмінним регентом протоієреєм Олександром Мазураком. За минулий тиждень парафіяни двічі сподобилися почути прекрасний спів цього унікального і єдиного церковного хору незрячих в Україні (вперше хор заспівав в нашому храмі з нагоди престольного свята 19 грудня)»,  – йдеться у дописі священика.

В коментарі виданню ВолиньInfa отець Валентин повідомив, що в Свято-Миколаївському храмі цей хор співає вже вдруге, адже перший раз співали в день престольного свята.

«Цей хор функціонує вже багато років. Вони співають кожну ранкову Божественну літургію в храмі Всіх Святих землі Волинської. Незмінно ними керує протоієрей Олександр Мазурак, а деколи його підміняє матінка Тетяна Мазурак. Так як було в день пам`яті cвятого Миколая. Після цьо ми запросили хористів у наш храм ще раз. І вони завітали до нас 25 грудня – поспівали Літургію, після цього була загальна трапеза та подарунки для хору», – сказав душпастир.

Також отець Валентин додав, що хористи часто виїжджають на запрошення в інші храми і є активними учасниками усіх благодійних заходів, які організовує Волинська єпархія УПЦ. Також цей хор співатиме і на різдвяному благодійному концерті 21 січня.

Leave a Comment