Волинь Новини

Люди чекають на вулиці. На Волині не працюють автостанції

Вивіска з написом «Не працює» нині прикрашає двері Любомльської автобусної станції. Люди за звичкою прийшли сюди придбати квитки, втім двері були зачиненими. Установа не працює вже кілька місяців. І якщо у теплу погоду проблеми були не такими відчутними, то взимку, у морози, чекати свій автобус не дуже комфортно.

Єдине, що зараз працює в автостанції – кафе, яке орендує частину приміщення. Тут можна зігрітися і перепочити. Але тоді доведеться заплатити за їжу й напої, бо просто погрітися тут не можна, пише Волинь.

«Я була в лікарні дісталася маршруткою сюди, приїхала в надії, що я буду в приміщенні автостанції, відпочину, сяду собі. А треба йти в кафе, брати собі щось поїсти, попити, бо в кафе тебе не будуть просто так тримати», – розповідає пані Марія, яка прийшла в кафе зігрітися.

 

Любомльська, як і всі волинські автостанції, належать ПАТ «Волинське обласне підприємство автобусних перевезень» (ВОПАС). Керівництво каже, що автостанцію остаточно не закривали, а рішення про тимчасове припинення роботи було вимушеним, адже товариство нині переживає важкі часи.

«Оці гроші, що йдуть від продажів квитків, це не вся наша сума. Наших там тільки 10%. Скажіть, як можна прожити на 10%, сплачуючи податки, утримуючи стільки автостанцій, теплоносії і світло, і газ, і теплокомунікації, і комп’ютери, ліцензії і все геть?Ніхто нам податків за землю не скасував, а тепер ви говорите, що ми такі погані, що ми закрили Любомль чи ще щось», – зазначила голова правління ПрАТ «ВОПАС» Інеса Корнейчук.

Leave a Comment