Новини

Директора дитбудинку взяли під варту за ймовірне розбещення малолітніх та сексуальне насильство

Як стало відомо, Ізмаїльський міськрайонний суд взяв під варту директора спеціалізованого будинку дитини в Ізмаїлі Віктора Проценка, якого підозрюють у сексуальному насильстві та розбещенні дітей. Про це повідомила речниця Одеської обласної прокуратури Ірина Коваленко в коментарі hromadske.

Як зазначається, чоловіка взяли під варту на 55 днів з можливістю внесення застави у розмірі 168 тисяч гривень. Крім цього, суд задовольнив клопотання прокурора про відсторонення від посади директора.

За даними слідства, з червня 2018 року по серпень 2020 року директор дитячого будинку систематично приводив до свого службового кабінету трьох дівчат віком від п’яти до семи років під приводом перегляду мультфільмів, ігор, пригощання солодощами. Після цього чоловік неодноразово вчиняв щодо дітей сексуальне насилля та розпусні дії. Цю інформацію правоохоронцям повідомили як дівчата, так і вихователі закладу. Згодом свідчення людей підтвердили експертизи.

Повідомляється, що прокурор просив взяти Проценка під варту через можливі ризики втечі підозрюваного, тиску на свідків та потерпілих дітей. Однак, адвокат підозрюваного Петро Гупало додав, що вважає рішення суду незаконним, однак не прокоментував цю позицію.

У разі доведення провини Проценку загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, минулого тижня директору спеціалізованого будинку дитини в Одеській області оголосили про підозру за статтями про сексуальне насильство та розбещення неповнолітніх.

Leave a Comment